Трансферната сага около Енцо Фернандес, кото продължи повече от месец, намери

...
Трансферната сага около Енцо Фернандес, кото продължи повече от месец, намери
Коментари Харесай

Лудост! Челси прати в небитието трансферния рекорд на Острова!

Трансферната сага около Енцо Фернандес, кото продължи повече от месец, откри своя логически свършек. Аржентинският национал мина от Бенфика в Челси за рекордната в историята на Премиър лийг сума от 121 млн. евро.

След дълги и изтощителни договаряния двата клуба реализираха единодушие по всички елементи към договорката. 

Към трансферната сума са планувани и разнообразни бонуси. Още не е ясно по какъв начин ще бъде разпределено заплащането, само че съгласно италианския публицист Фабрицио Романо то ще стане на 6 елементи.

Проблем беше дребното оставащо време за подписването на документите, само че въпреки всичко двете страни съумяха да се вметнат в периода. 

Сделката за Ернандес подобри трансферния връх за тим от Острова, който до момента се държеше от Джак Грийлиш. Английският национал мина в Манчестър Сити от Астън Вила за 117 милиона евро. 

Договорът на Енцо Фернандес с Челси ще е до лятото на 2031 година. Собственикът Тод Боели и неговият екип са с главен принос за договорката. 

Фернандес е единствено на 22 години, само че впечатли с играта си на Световното състезание в Катар с екипа на Аржентина и способства доста за спечелването на купата от " гаучосите ".

През сезона той има 17 мача в португалското състезание с екипа на Бенфика, като е вкарал едно попадение и е записал 5 асистенции. Преди това халфът носеше екипа на Ривър Плейт. Грандът от Буенос Айрес ще получи 25% от трансферната сума.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР